Vil du tro?

Det å tro er et valg. Noe jeg gjør fordi jeg er personlig overbevist om at sånn er det. I 2. Krøn. 16:9 står det at «Herrens øyne farer over hele jorden, så han med sin makt kan hjelpe dem som helhjertet holder seg til ham.». Dette verset er et løfte vi kan gripe troen på. Tenk at Jesus ser oss og følger med oss når vi har gitt hjertet vårt til han.

Ressurser

Animasjonsfilm: Vil du tro?

Tegninger

Animasjonsfilm: HVA BETYR DET: TRO?

Mer om tema

Vi kan lære mye av det vi leser om Jesus i evangeliene. Han opplevde både mennesker som ikke ville tro og mennesker som hadde en så stor tro, at de var overbevist om at hvis bare Jesus sa et ord ville deres kjære bli helbredet, eller de ville få hjelp og styrke til det de trengte.

I denne episoden av Guds barn møter vi en jente som har opplevd en vanskelig dag på skolen. I landet hun kom fra var det ikke så vanlig å tro på Jesus, og hun opplevde at de i klassen syntes at det å tro var dumt og teit. Hun ville gjerne forsvare troen på Jesus, men det var ikke så lett. Hun kunne jo ikke bevise noe, eller forklare logisk alt det hun trodde.

Hun kom til å tenke på at bestemor pleide å trekke mannakorn, og nå måtte det være et bra tidspunkt for akkurat det. Hun fikk verset i 2. Krøn 16:9. Etter det begynte hun å lese mer om Jesus og hvordan han kunne hjelpe alle dem som ville tro. Men bare de som valgte å tro fikk oppleve Jesu under. Denne historien ga henne styrke til å holde fast og ikke være flau av troen sin. Jesus ville følge med på henne fra himmelen og styrke henne med sin kraft. Når hun velger å tro det, skal hun oppleve det.

Spørsmål for samtale:

  1. Hva sa Jesus da han hørte om den troen offiseren hadde, at han trodde Jesus bare kunne si ett ord, så kom tjeneren hans til å bli frisk?

    Svar: Jesus undret seg da han hørte dette. Han vendte seg til mengden som fulgte ham, og sa: «Det sier jeg dere: Ikke engang i Israel har jeg funnet en slik tro.»

  2. Hva kan hjelpe hvis man føler seg liten og svak i troen?

    Svar: Da kan det hjelpe å lese i Bibelen. F.eks det verset i 2. Krøn 16:9. Det kan også være en veldig stor hjelp å snakke med noen eldre som har fått mange opplevelser med Jesus, og som kan fortelle hvordan han har hjulpet dem og hørt deres bønner. Det hjelper også selv å be, og når man etterhvert opplever at Jesus hører bønnene, da blir man styrket i troen. Jesus ser oss og hva som er best for oss, så noen ganger ber vi om noe men Jesus gir oss kanskje ikke akkurat det vi selv tenkte var best. Men man kan være helt sikker at han har hørt oss, og at han har funnet den løsningen som er best for oss. Så vi både kan lære og få det vi trenger.

  3.  Fariseerne ville gjerne at Jesus skulle gjøre tegn og under for dem. Hvorfor ville ikke Jesus gi dem det?

    Svar: Fordi de ikke VILLE tro.

2. Krøniker 16:9

«For Herrens øyne farer over hele jorden, så han med sin makt kan hjelpe dem som helhjertet holder seg til ham.»

Lukas 7:9

Jesus undret seg da han hørte dette. Han vendte seg til mengden som fulgte ham, og sa: «Det sier jeg dere: Ikke engang i Israel har jeg funnet en slik tro.»

Matteus 17:20

«Fordi dere har så lite tro», svarte han. «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *