Tabita: Et eksempel i å velsigne

Alle elsket Tabita fordi hun velsignet mange, men så ble hun syk og døde plutselig. Peter ble tilkalt – var det for sent?

Tabita – Apg 9, 36-40 – Bibelhistorie for barn

Ressurser

Animasjonsfilm: Tabita: Et eksempel i å velsigne

Tegninger

Mer om animasjonsfilmen

Tabita – Apg 9, 36-40 – Bibelhistorie for barn-1Tabita (eller Dorkas), en kristen dame i Jaffa, hjelper og velsigner mange mennesker, og alle elsker henne. Men en dag blir hun veldig syk og dør plutselig. Vennene hennes bestemmer seg for å hente apostelen Peter fra en by i nærheten, selv om det virker for sent.

Peter kommer og blir vist mange klesplagg som Tabita hadde laget til andre. Han ber alle om å forlate rommet, og ber deretter til Jesus om å vekke Tabita til live igjen. Tabita våkner og Peter tilkaller vennene hennes for å være vitne til miraklet.

Nyheten sprer seg raskt og resultatet er at mange mennesker kommer til tro på Jesus. Tabita fortsetter å velsigne menneskene rundt henne.

Mer om temaet

Tabita – Apg 9, 36-40 – Bibelhistorie for barn-2Vi kan lære mye fra bibelhistorien om Tabita (eller Dorkas) i Apostlenes gjerninger 9, 36-42. Hun var en dame som brukte sine evner til å velsigne mennesker og hun vant mange hjerter. Så da Peter ba om et under og Tabita ble reist opp fra de døde, hadde det en kraftig virkning. Både hennes liv og Peters tro var et mektig vitnesbyrd.

Forslag til emner å snakke om:

  • Å være en velsignelse. Vi kan alle gjøre bruk av mulighetene og evnene Gud har gitt oss til å velsigne, akkurat som Tabita. Da blir deres hjerter myke og våre liv kan være et forbilde. Folk vil se hvordan vi tar det i forholdene våre og vi blir et vitnesbyrd om Guds kraft og hva som kan skje i livet til en Jesu disippel. Ved å være en velsignelse, blir vi selv velsignet, men kan også hjelpe mange andre mennesker og samtidig leve til Guds ære.

  • Tro. Vår Gud er allmektig, og han kan utføre undere. Peter hadde ingen tvil da han ba, og Gud bønnhørte ham. Tabita ble reist opp fra de døde, og mange kom til tro. Hva slags undere eller mirakler kan Gud gjøre – i våre liv? Hvordan kan disse undere være et forbilde for andre mennesker? Hva betyr det å ha tro?

Spørsmål for samtale

Bibelvers som passer til tema

Slik skal dere la lyset deres skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør og prise deres Far i himmelen.

Matteus 5, 16

Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.

Salomos Ordspråk 11, 25

Ingen må bare se på sitt eget, men enhver må også ha de andres gagn for øye.

Filipperne 2, 4

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *