Paulus og Silas – takknemlighet som våpen

Selv i det mørkeste fangehullet sang Paulus og Silas lovsanger til Gud. Takkesangen fikk dørene i fengselet til å åpne seg. Det er en stor kraft i takknemlighet, og det er et våpen vi kan bruke.

Ressurser

Studiosending

Animasjonsfilm: Paulus og Silas i fengsel

Tegninger

Mer om tema

Paulus bosatte seg i Antiokia hvor han fortsatte å arbeide med menneskene slik at alle kunne komme til et lykkelig liv ved evangeliet. Men Paulus kjente at Den Hellige Ånd virket slik i menigheten at det var på tide å reise ut for å spre evangeliet om Jesus. Han reiste derfor ut for å misjonere, og på en av reisene ble hans gode venn Silas med. Disse to fortalte alle menneskene de møtte at Jesus kunne gjøre noe helt nytt i dem.

Men ikke alle likte det Paulus og Silas holdt på med, så de tok dem til fange og kastet dem i fengsel. Til tross for alt det vanskelige og tøffe de opplevde det kom det ikke noe klagelyd fra dem. Tvert imot lød det lovsanger fra det innerste fangehullet hvor de satt. Da kom et jordskjelv og åpnet dørene i fengselet. Hvordan var dette mulig? Jo, det er nemlig krefter i takknemlighet. Himmelske krefter som jager bort mørke og tvil, og slipper troens og lysets krefter inn. Ved å velge å være takknemlig utelukkes alle mørke og dystre tanker. Jeg blir glad og jeg får det godt. Livet mitt blir lyst og lett.

Mer om studiosendingen

Til dette tema følger en studiosending fra studio på Brunstad. I programmet er tema takknemlighet og medprogramleder Emil holder en fin forklaring av hvordan takknemlighet handler om å verdsette tanken bak det noen gjør for meg. Vi får også høre en inspirerende appell fra en som heter Ellen. Hun forklarer hvordan man kan bruke takknemlighet som et våpen. Når du velger takknemlighet slipper det vonde taket og du blir glad med en gang!

Spørsmål for samtale

Bibelvers  som passer til tema

Rom 8, 28: Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.

Ap. Gj. 16, 23:  De svarte: «Tro på Herren Jesus, så skal du og alle i ditt hus bli frelst.»

Kol 3, 17: Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud, vår Far, ved ham.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *