Paulus – et helt nytt liv

Paulus var en skummel forfølger av de kristne. Men en dag åpenbarte Jesus seg for han, og da ble alt snudd opp ned for Paulus. Ny dato for animasjonsfilmen: 6. juni

Ressurser

Animasjonsfilm: Paulus - del 1

Tegninger

Mer om tema

Paulus ble født inn i en vellykket jødisk familie. Han hadde en lys fremtid foran seg. Da han var 14 år gammel ble han sendt til den beste skolen i Jerusalem for å bli jødisk fariseer. En fariseer var en person som kunne mye om den jødiske læren og lovene. Mange av dem var mektige, og de brukte ofte kunnskapen sin til å passe på at de andre jødene fulgte reglene som de syntes var riktig.

En ting Paulus og de andre fariseerne mente ikke var riktig, var å tro at Jesus var Guds sønn, og vår frelser. På den tiden ble de som trodde på Jesus og kalte seg kristne ofte forfulgt, kastet i fengsel, og til og med steinet.

Paulus var en av de mest nidkjære forfølgerne av de kristne. Han satte alt inn på å utrydde troen på Jesus og han var villig til å gå lenger enn de fleste andre. Han ville til og med følge etter de kristne som hadde flyktet til Damaskus for å arrestere dem. Men på veien til Damaskus skjedde det noe underlig. Paulus opplevde at et sterkt lys fra himmelen viste seg for han, og en stemme sa: «Hvorfor forfølger du meg?».

Det var Jesus selv som snakket til Paulus i denne hendelsen. Han hadde en helt spesiell oppgave til Paulus – nemlig å fortelle om evangeliet til alle mennesker.

Paulus opplevde at Jesus elsket han, og han var ikke et øyeblikk i tvil lenger. Nå var Paulus sikker på at Jesus virkelig var Guds sønn. På grunn av dette møtet forandret Paulus seg helt! Han som før hadde vært stolt over makt og kjempet mot de kristne, hadde nå fått et nytt mål i livet.

Paulus gikk fra å være en fariseer med rikdom og makt, til å bli forfulgt som kristen. Dette gjorde han fordi han elsket Jesus, og fordi han nå skjønte at ingenting annet hadde sann verdi. Det samme gjelder for oss – også vi kan få Jesus som Herre og mester. Ingenting i denne verden er mer verdt enn det.

Spørsmål for samtale

Bibelvers som passer til tema

Fil. 3, 7: Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap.

Fil: 3, 13: Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *