Bygg Jerusalems murer – del 1

Bli kjent med Nehemias som elsket Gud og hadde et stort hjerte for Jerusalem og Israels folk. Han tjente den persiske kongen trofast men da han fikk høre at Jerusalems murer var nedrevet var det eneste han ønsket å reise tilbake og gjenbygge byen.

Ressurser

Animasjonsfilm: Nehemias - del 1

Tegninger

Mer om tema

I dette tema skal barna få bli kjent med Nehemias som elsket Gud og hadde et stort hjerte for Jerusalem og Israels folk. Nehemias kom fra Israel men måtte flytte til Persia fordi hjemlandet var inntatt av fiender. Alt dette hadde skjedd fordi Israels folk hadde vært ulydige mot Gud.

Nehemias jobbet som munnskjenk for den persiske kongen. Det var en viktig jobb og Nehemias gjorde det bra i denne jobben. Men en dag kom det besøk til Nehemias fra Jerusalem. Hans bror fortalte hvordan det stod til i Jerusalem: “Muren rundt Jerusalem er brutt ned, og portene er brent opp.”

Dette gjorde Nehemias veldig trist. Han bad Gud om tilgivelse for de syndene folket hadde gjort og at det måtte lykkes å bygge opp igjen byen. Kongen merket denne tristheten og lot Nehemias få lov til å reise tilbake til hjemlandet sitt for å bygge det opp igjen. Ikke nok med det, kongen ga han også det han trengte for byggearbeidet.

I Jerusalem inspiserte Nehemias først skadene på muren. Deretter gikk og snakket med dem som bodde der. Nehemias sa:  «Himmelens Gud vil la oss lykkes. Vi, hans tjenere, skal gå i gang med å bygge.”

Nehemias er et stort eksempel for oss som lever i dag. Først og fremst i sin store kjærlighet til Gud og til Guds folk, men også i det at denne kjærligheten drev ham til å gjøre noe. Han ville gå til aksjon og gjøre noe med Jerusalems murer, slik at byen ikke skulle ligge åpen for fiendene. Han var full av tro på at himmelens Gud ville la det lykkes.

Den samme tro og kjærlighet til Gud, kan også vi ha i vårt hjerte. Da kan også Gud bruke oss til å gjøre det gode der vi er.

Kreativt prosjekt – persisk krone

Som vi så i filmen var Nehemiah munnskjenk for den persiske kongen. Persiske konger pleide å bære staselige kroner på sitt hode. Denne gangen skal barna få lage sin egen persiske konge- eller dronningkrone!

Dette trenger du:

 • Saks

 • Lim

 • Stiftemaskin

 • Linjal

 • A3 papir, gjerne farget

 • Silkepapir

 • Fjær

 • Glitter

 • Gull/sølv papir

 

Slik lager du kronen:

 1. Klipp et A3 ark i to på langs. Klipp gjerne i bølger istedenfor rett over arket.

 2. Stift sammen to kortsider så du får en lang papir remse av de to delene.

 3. Mål størrelsen på barnets hode før du stifter sammen til en krone.

 4. Fjærene limes på som en vifte i fronten av kronen.

 5. Nå skal kronen pyntes og her er det bare å bruke fantasien!

Spørsmål for samtale:

Bibelvers som passer til tema:  

Neh. 2, 20: Jeg svarte dem: «Himmelens Gud vil la oss lykkes. Vi, hans tjenere, skal gå i gang med å bygge.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *