Kom til Jesus, han hjelper – del 2

I dette tema får vi høre historien om Jesus og fariseerne. Fariseerne ville gjerne fremstå veldig bra men Jesus vil at vi skal være sanne og ekte.

Ressurser

Animasjonsfilm: Jesus og fariseerne

Tegninger

Musikkvideo: HV 398 | Jeg er så glad jeg funnet har min Jesus

Mer om tema

Jesus elsket menneskene og ville gjerne lære dem å holde Guds ord. Han talte Guds ord med kraft, fordi han også levde Ordet. Men dette likte ikke fariseerne som levde på den tiden.

Fariseerne ble ansett som veldig viktige, hellige menn som passet på at Israels folk holdt Gud lov. Fariseerne hadde lest mest i skriftene og burde vite alt om Gud. Men Jesus visste at de var falske. «Hyklere, ormyngel» kalte han dem. Jesus var Guds egen sønn, og han kjente Gud. Jesus visste derfor at sånn fariseerne oppførte seg og brukte makt mot jødene, det var helt motsatt av det Gud ønsket. De var ikke hellige og rene. De hadde ikke forstått noe av hvordan Gud er, og hvordan han ønsker vi mennesker skal være.

Jesus brydde seg ikke om at fariseerne ikke likte ham og heller ikke at de la planer om å drepe ham. Han brukte heller tiden til å tale Guds ord og å lære menneskene å være sanne og ekte. Jesus sa: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, han har evig liv! Og om fariseerne sa han: Hvordan kan dere tro, dere som gjerne vil ha ære av hverandre og ikke søker ære hos den eneste Gud?

Det vi kan lære av denne historien er at hykleri – å late som –  vil være veldig skadelig for oss selv. Gud vil at vi skal være sanne og ekte, og ikke late som om vi er noe annet og bedre enn slik vi i sannhet er. Gud ser til hjertet og vet alt. Han elsker alle som søker han av et rent og godt hjerte.

Tips til søndagsskolen

Vi anbefaler å bruke oppsettet som ble introdusert i del 1 av dette tema. Det er fint å kunne ha noe fast som barna kjenner igjen, og det er lettere å lede en søndagsskole når man har noen faste poster. 

1. Velkommen – introdusere tema

3 minutter

2. Kort sang – en de kan

2 minutter

3. Film

Ca 5 minutter

4. Samtale, der også barna får undre, spørre og delta.

Maks 10 minutter

5. Sang relatert til tema

2-3 minutter

6. En aktivitet eller konkurranse/quiz

Lengde avhenger av type aktivitet, men heller ikke den for lang.

7. Takk for i dag

1 minutt

Total lengde uten aktiviteten 

Maks 25 minutter

Spørsmål for samtale

Bibelvers som passer til tema:

Johannes 5, 44: Hvordan kan dere tro, dere som vil ha ære av hverandre og den ære som er av den eneste Gud, den søker dere ikke.

Hebr 10, 22: Så la oss komme fram med oppriktig hjerte og full visshet i troen, med hjertet renset for vond samvittighet og kroppen badet i rent vann.

Jak. 4, 8 Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Vask hendene, dere syndere, rens hjertene, dere som har et delt sinn!

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *