Josva – tro og lydighet

I dette tema får vi høre historien om Josva og Jerikos murer. Gud lovte Josva at de ville få Jeriko i sin hånd, og han forklarte Josva i detalj hvordan det skulle skje. Det var en litt underlig beskjed Josva fikk, om måten han skulle innta Jeriko på.

Ressurser

Studiosending

Animasjonsfilm: Josva - tro og lydighet

Tegninger

Animasjonsfilm: Hva betyr det: Tro?

Musikkvideo: HV 412 | Den som tror på Jesus

Musikkvideo: FMB 479 | Troen gir oss de største krefter

Tro og lydighet 

Etter Moses ble Josva leder for israelittene. Han skulle føre dem inn i Kanaan, landet som Gud hadde lovt dem. Først måtte de vandre i ørkenen i 40 år som straff for at folket ikke hadde trodd på Gud, slik som Josva og Kaleb gjorde. Etter 40 år fikk Josva klarsignal av Gud. De gjorde seg klare, og tok med seg paktens ark.

Det første de møtte, var byen Jeriko som var omringet av en stor mur. Innbyggerne hadde allerede hørt om Israelittene, og derfor var Jeriko helt stengt. Ingen kom ut, og ingen kom inn. Da sendte Gud en engel som talte til Josva og forklarte han nøyaktig hva han skulle gjøre. Men måten han skulle innta byen på, var ganske underlig. Det kom ikke til å bli en vanlig erobring av en by, det var i alle fall sikkert.

Josva fortale folket hva Gud hadde sagt – at de skulle gå en runde rundt byen. Han stilte arken opp først, så prester med horn og så menn med våpen. Alle disse gikk foran arken, resten av folket gikk bak. Slik gikk de, helt stille rundt byen én gang, og så tilbake til leiren. Dette gjentok de hver dag i seks dager. Den sjuende dagen skulle de innta byen. Denne dagen gikk de sju ganger rundt byen, og da hornene blåste den sjuende gangen, satte hele folket i et høyt rop! Da skjedde mirakelet.

Hendelsen ved Jeriko var bare en av mange trosopplevelser Josva hadde hatt med Gud. Derfor tvilte han ikke på det Gud sa, men han gjorte alt nøyaktig, selv om det kanskje hørtes rart ut. Sånn kan det også være i dag. Ofte forstår man kanskje ikke hvorfor man skal gjøre ting, men man velger å være tro og være lydig. Å være lydig er å gjøre det som står i Guds ord – selv om man kanskje ikke forstår det. Når man velger å være lydig i tro, vil man oppleve at det er rett og godt. Og vi som lever i dag, vi har Jesus til å hjelpe oss. Han vil både hjelpe oss så vi vet hva som er rett og galt, og han vil gi oss kraft til å gjøre det som er rett.

MER OM ANIMASJONSFILMEN 

Bibelens troshelter er en helt ny animasjonsserie om troens helter fra Bibelen. I den andre episoden drar vi tilbake til Josvas tid og blir med når de inntar byen Jeriko. I den første episoden av denne serien så vi hvor viktig det var at folket var tro og lydig mot Gud. Når de trodde Gud ble hans løfter oppfylt og de fikk oppleve hans mirakler. I denne episoden skal vi få se enda en hendelse hvor Gud forteller Josva nøyaktig hva de skal gjøre og hvor viktig det er at de gjør akkurat som Gud har sagt. Se den spennende historien i animasjonsfilmen.

MER OM STUDIOSENDINGEN 

Til dette tema følger det en komplett studiosending fra vårt helt nye studio. Det blir en ny kjenningssang som vil være søndagsskolens egen. Syng med der du er og hjelp barna å lære sangen. Programlederne Gjermund, Judith og Emil utforsker tema gjennom sendingen, blant annet ved animasjonsfilm, musikk og også ved et lite møte med Josva i egen person. Gled dere til denne innholdsrike sendingen!

 

TIPS TIL SØNDAGSSKOLEN 

La barna utforske bibelhistorien selv, ved å se på filmen, synge sanger om tema, fargelegge motivene og snakke om det de har lært med sine egne ord.

SPØRSMÅL FOR SAMTALE  

  1. Hva het byen som Josva og de andre skulle innta? 

  2. Hvilken strategi hadde Gud fortalt Josva at de skulle bruke for å innta byen? 

  3. Hvordan kunne Josva være så sikker på at denne strategien ville fungere? 

5. Mos 27; 10: Vær lydig mot Herren din Gud og hold hans bud og forskrifter som jeg gir deg i dag. 

5. Mos 28; 2: og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud.

Hebr 11; 8: I tro var Abraham lydig da han ble kalt, så han dro ut til et land som han skulle få i arv. Han dro av sted uten å vite hvor han kom.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *