Kristus er oppstanden

I påsken for 2000 år siden endret Jesus verdenshistorien for alltid. Han ofret seg for oss og beseiret døden og Djevelen. Frelsesverket var fullbrakt og vi fikk et helt nytt håp.

Ressources

Emissions en studio

Dessins animés: Jesus Frelseren - Episode 1

Dessins

Dessins animés: Jesus Frelseren - Episode 2

Vidéo musicale: Jesus Frelseren

En savoir plus sur le thème

Påskehistorien er både svært inntrykksfull og egentlig voldsom å ta innover seg. Mange barn kan i første møte med korsfestelsen, synes dette er veldig trist. Men vi håper at innholdet i denne temapakken, og søndagsskole online-sendingen, kan gjøre at barna ser det store håpet og gleden, påsken for 2000 år siden har brakt oss. Dette kan bli noe som vekker gjenkjærligheten til Jesus i barnehjertet. Tenk hva han gjorde for oss – for deg og meg. Og det som er helt sikkert, er at Jesus ikke angrer på det som skjedde, nå er jo veien åpen for oss tilbake til Gud, og der kan Jesus få være sammen med oss for alltid. Det gleder han seg til.

Au sujet de l’émission en studio

Til dette tema kommer en helt ny studiosending. I dag er Noemi (11) med som programleder, og hun finner noen ting i en kasse, der det står skrevet noen hint. Det ene er en gigantisk nøkkel, og hintet som står på den er: «Nøklene til dødsriket». Det andre er noe som likner på et kart, og på det står det sitert noen ord av Jesus: «Jeg er veien, sannheten og livet, og ingen kommer til Faderen uten gjennom meg» (John 14:6)

Noemi er ikke sikker på hva dette betyr, og det vil hun gjerne spørre en som kan svare skikkelig om. Det får hun muligheten til da Kåre Smith er med oss i denne sendingen, og kan forklare henne hva disse hintene betyr.

I samtalen mellom Noemi og Kåre Smith får vi høre om hvordan Jesus har beseiret døden og djevelen, og tatt nøklene til dødsriket. Det har gitt oss et enormt håp, for hver den som lever og tror på Jesus, skal aldri i evighet dø. (John 11:26)

Vi får også høre om det andre hintet, at Jesus er veien, sannheten og livet. Det er bare gjennom Jesus vi kan komme tilbake til Gud og ha løfte om evig liv. Jesus ofret alltid sin egen vilje, for å gjøre Guds vilje. Og det samme kan vi gjøre. Jesus er sannheten, og når sannhetens ånd taler til oss inni hjertet vårt og vi er ærlig, da skjønner vi at den egenviljen vi selv har står i veien for Guds vilje. Enten gjør jeg min egen vilje, eller så må jeg oppgi den og gjøre Guds vilje. Og det er jo det siste Jesus ønsker at vi skal gjøre. Det er det sannheten vil lære meg.

Jesu lære er veldig enkel; skal vi gå den samme veien som Jesus da må vi hver dag ta vårt kors opp og fornekte oss selv, altså vår egen vilje. Så jeg heller gjør Guds vilje. Vi kan ikke ha det bedre enn når vi gjør Guds vilje, da får vi det så velsignet og godt og vi blir glad i hjertet. Da går vi veien. Og enden på det er å få evig liv, en herlig evighet sammen med Jesus.

Vi får også i sendingen høre en fantastisk sang som heter «Kristus er oppstanden».

Kreativt prosjekt – Påskehare

Lage en påskehare av pappkrus. Etterpå kan små sjokolade egg gjemmes innenfor et gitt område, gjerne ute. Barna skal siden lete etter eggene og kan da samle dem opp i koppen som dem har laget!

Dette trenger du:

  • Pappkrus

  • Tusj i sort og rosa

  • Ciseaux

  • Lim

  • Plastikk øyne. Kan også tegne på øyne.

  • Sjokolade egg

I forkant er det fint hvis en voksen tegner opp harens ører, føtter og nese på et ark med tusj og kopierer et ark hver til barna. Da kan dem konsentrere seg på å fargelegge, klippe ut og lime fast alle delene.

Bonne réussite !

QUESTIONS POUR LA CONVERSATION

Bibelvers som passer til tema

Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet, den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» «Ja, Herre,» sier hun, «jeg tror at du er Messias, Guds Sønn, han som skal komme til verden.» John 11:25-27

«Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.» John 14:6

Contact us

Do you have questions?

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *